0

Vinetele coapte sau gatite sunt intotdeauna o optiune delicioasa si consistenta, iar partea buna este ca pot fi combinate cu diferite ingrediente, intrucat au un gust relativ neutru. Noi am ales sa le combinam cu tofu, intrucat cele doua fac casa buna cand e vorba de o doza buna de vitamine si proteine, iar rezultatul este… yummmmm!! 🙂

Iata reteta:

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 kg de vinete taiate cubulete
  • 2 linguri de otet negru (se gaseste in magazinele cu specific asiatic)
  • ¾ ceasca de vin Shaoxing (vin de orez)
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingura pasta de chilli fermentata
  • 1 lingura ulei de susan
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi zdrobiti plus alti 4 catei feliati
  • 2 cepe (o ceapa alba si o ceapa verde) taiate solzisori si puse separat
  • 2-3 linguri radacina de mustar pisata marunt (se gaseste in magazinele cu specific asiatic)
  • 350g branza tofu taiata in bucatele
  • 2-3 linguri de coriandru proaspat tocat

 Instructiuni: (preparare in 30-40 minute)

  1. Se pun vinetele taiate bucatele intr-un vas de bambus, apoi se aseaza peste un wok in care se pune apa, (~ 5 cm). Wokul se pune pe foc mare pana cand inceape apa sa fiarba, dupa ce a inceput sa fiarba se da focul mic si se acopera  pana cand vanata se inmoaie – 10 minute. Se pun vinetele deoparte.
  2. In timp ce se fac vinetele ne putem ocupa de sos. Se combina: otet + vin + amidonul de porumb si se amesteca cu o furculita pana cand s-a dizolvat amidonul. Apoi se adauga sosul de soia, zaharul brun, pasta de chilli si uleiul de susan. Sosul se pune deoparte.
  3. Dupa ce s-au copt vinetele, curatam wokul. Punem pe foc mediu cateii de usturoi intregi si uleiul de masline si se amesteca incontinuu pana cand capata o culoare aurie(~ 5 minute). Se pun deoparte cateii de usturoi, si se da focul mare. Se pune usturoiul feliat, ceapa alba si radacina de mustar, se amesteca pana cand au o culoare maronie (~ 1 minut). Se amesteca din nou sosul facut la pasul 2 si se pune in wok alaturi de vinete si tofu. Se lasa totul sa fiarba la foc mic pana cand sosul se ingroasa (~ 5 minute). La sfarsit se amesteca cu ceapa verde si coriandru si se serveste cu orez alb.

 

 20120205-eggplant-braised-1

Sa aveti pofta de sanatate!

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu