0

urzicaChiar daca urzicile ne sunt antipatice datorita usturimilor provocate, este bine de stiut ca sunt extrem de folosite in tratarea anumitor afectiuni.

Proprietatile terapeutice si alimentare ale urzicilor sunt datorate bogatiei în unele substante bioactive, între care predomina complexul de saruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu si siliciu. În plus, exista o mare cantitate de vitamina C, precum si alte vitamine importante cum ar fi K (cu actiune antihemoragica), PP, complexul B si provitamina A (beta-caroten).

Se recomanda a fi folosite in stare naturala deoarece remineralizeaza si echilibreaza sistemul imunitar al corpului uman.
Ajuta la inlaturarea starii de anemie caracteristica primaverii, neutralizand bacteriile. Are efecte benefice in bronsite si astm, ajuta la stimularea metabolismului,  fluidifica sangele prin activarea procesul de formare a trombocitelor, leucocitelor si eritrocitelor, scade glucoza din sange si influenteaza pozitiv reumatismul.

Cura cu urzici este binevenita in fiecare primavara pentru ca reda buna dispozitie si ajuta in pastrarea unui organism sanatos si plin de viata.

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter
Etichete:,

Lasa un comentariu