0

UntisorulPrimavara organismul nostru are nevoie de vitamine si prospetime mai mult ca oricand, asadar va propunem sa descoperiti „Untisorul”.

Untisorul contine multa vitamina C, vitamina E, calciu, potasiu si fibre alimentare, benefice pentru reducerea colesterolului din sange. Frunzele de untisor imbunatatesc circulatia sangvina si protejeaza celulele nervoase fiind totodata o buna alternativa a salatei. Datorita continutului in saruri minerale, vitamina C, ficarina, acid ficaric, ulei volatil, proteine si glucide planta este renumit si pentru proprietatile  anestezice si antiinflamatoare.

 

Iata cateva dintre beneficiile untisorului:

  • Ajuta la eliminarea toxinelor, curata sangele si ficatul, combate anemia si apara organismul de virusi si infectii.
  • Scade riscul de cataracta si ajuta la mentinerea sanatatii creierului. Frunzele de untisor imbunatatesc circulatia sanguina.

Precautii:
Cantitatea maxima zilnica de consum, recomandata pentru frunzele de Untisor, este de 100 g pentru adulti si 50 g pentru copiii peste 10 ani.
La maturitate, frunzele plantei devin toxice!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu