0

Ingrediente:

  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri cu oțet de orez
  • 2 lingurite de zahăr pudră
  • 200g tofu scurs bine de apa si taiat in cuburi
  • malai
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • 1 buchet sparanghel, baza de tulpini rupta, tăiat în diagonală în aproximativ 4 bucăți
  • 50g fasole edamame proaspata sau congelata
  • 50g mazare congelata
  • 1 bucată mica de ghimbir ras
  • 400g  fidea Udon
  • coriandru frunze – pentru ornat

Se combina sosul de soia, oțetul si zahărul într-un bol și se amestecă până se dizolvă. In acesta marinata se pun bucatile de tofu care se lasa timp de aproximativ 30 minute sau mai mult (in cazul în care marinarea este pentru mai multe ore se baga la frigider).

Când este gata, dati drumul la cuptor. Rulati cubuletele de tofu in malai, avand grija sa fie acoperite pe toate partile. Intr-o tigaie, mai mare se pune uleiul de floarea soarelui si se incalzeste. Cand este gata uleiul se pun bucatile de tofu, avand grija sa fie prajite pe toate partile. Se scot pe un servetel de hartie pentru a inlatura excesul de ulei – apoi se baga la cuptor pentru a ramane calde.

Puneți 1 litru de apă într-o cratiță medie cu sosul ramas de la marinata și se aduce la fierbere. Cand a fiert apa se adauga sparanghelul, fasolea edamame, mazărea, ghimbirul și tăițeii. Fierbeti la foc mic aproximativ 3-4 minute. Amestecul se imparte in 4 boluri in care se pune si tofu. Se ornamenteaza cu frunze de coriandru.

recipe-image-legacy-id--293467_11Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu