0

stevieUnul dintre alimentele folosite intens in cura de detoxifiere de primavara este stevia!

Este bogata in proprietati nutritive  si saraca in calorii, are un indice glicemic mic si este bogata in compusi activi ce au un efect benefic asupra digestie.  Ștevia conține tanini (inclusiv catecol), principii amare, rasini, glicozide antrachinonice, rumicina, acid crisofanic și un ulei volatil complex. În afara de glicozide, ștevia mai conține și fibre și vitaminele A și C.
Ca și spanacul, ștevia conține fier și oxalați.

 

Beneficii aduse sanatatii:

  • Este recomandata persoanelor cu diabet deoarece ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, stimuland totodata productia de insulina.
  • Ceaiul de stevie ajuta in caz de indigestie sau arsuri la stomac – dar trebuie consumat dupa fiecare masa.
  • Frunzele de stevie sunt de pana la 40 de ori mai dulci decat zaharul din trestia de zahar, putand fi folosite in ceaiuri ca indulcitor. O lingurita de frunze uscate de stevie este echivalentul unei cani de zahar, fara efectele nesanatoase ale acestuia.
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter
Etichete:

Lasa un comentariu