0

Ingrediente:

Sos:

  • 2 linguri ulei de masline extra-virgin
  • 1 catel de usturoi tocat
  • ½ lingurita chimen
  • ½ lingurita coriandru macinat
  • ¼ lingurita piper cayenne
  • ½ lingurita turmeric
  • ½ ceasca cu apa calda (120ml)
  • ½ ceasca cu tahina – pasta de susan
  • ½ ceasca iaurt grecesc
  • 3 linguri suc de lamaie
  • Sare fina

 

Salata:

  • O mana de broccoli
  • O mana de conopida
  • O mana fasole verde, taiata in segmente de 4 cm
  • 225g paste (ravioli etc)
  • Busuioc sau coriandru proaspat

 

Se pune la foc o oala mare cu apa. In timp ce fierbe apa, ne ocupam de sos. Incingem uleiul intr-o tigaie la foc mediu, si se pune usturoiul, chimenul, coriandru, si turmericul. Se amesteca bine si se lasa pe foc 15-20 de secunde pana cand sunt condimentele rumenite si parfumate. Punem acest amestec intr-un bol mediu si le combinam cu apa, tahina, iaurt, suc de lamaie si ¼ lingurita cu sare.

Punem sare in oala cu apa si punem la fiert broccoli, conopida si fasolea verde. Se lasa la fiert aproximatix 30 de secunde, si se scot cu o spumiera. Trecem legumele sub un jet de apa rece, le lasam sa se scurga si le punem deoparte.

Adaugam pastele in apa in care am fiert legumele le gatim al dente, le scurgem, le trecem sub un jet  de apa rece si incercam sa inlaturam surplusul de apa.

Zdrobim cateva rosii si le amestecam cu jumatate in sosul facut, sosul ramas putand fi servit la masa. Se presara peste salata busuioc sau coriandru si se serveste.

 

sesame_yogurt_pasta_salad

 

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter
Etichete:,

Lasa un comentariu