0

Ingrediente:

  • 600g fructe uscate (prune, pere, caise, smochine, afine)
  • 3 linguri de miere
  • 1 pastaie de vanilie despicata pe lungime
  • 1 pliculet ceai Earl Grey
  • 1 lingura cu suc de lamaie
  • mascarpone sau iaurt grecesc

Se pun fructele și 700ml de apă rece într-o cratiță mare impreuna cu mierea  și vanilia. Se aduce la fierbere, se amestecă bine si se lasa la flacara mica timp de 10 minute, până are o consistenta usor siropoasa. Se ia tigaia de pe foc și se amestecă cu pliculetul de ceai care se lasa la infuzat 10 minute. Dupa ce a fost lasat la infuzat se arunca pliculetul de ceai si batonul de vanilie. Se muta intr-un castron de plastic fructele si sosul peste care se toarna sucul de lamaie. Se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu mascarpone sau iaurt grecesc cand sunt servite.

salata fructeSa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu