Ratatouille de legume cu Couscous*
Nimic nu se compara cu un ratatouille adevarat. Aceasta tocana de legume cu iz mediteranean poate constitui un preparat delicios si nutritiv. Haideti sa aflam cum se prepara:
Ingrediente
1 vanata de dimensiune medie
6 rosii mici decojite si tocate
4 catei de usturoi tocati
1 lingura ulei de masline
2 linguri pasta de tomate
1 ceapa rosie mare tocata
1 ardei gras rosu tocat
1 ardei gras verde tocat
2 zuchinni medii tocati
1½ cani zeama de la legume fierte
1 cana couscous
½ cana patrunjel proaspat tocat
Instructiuni
- Incalziti cuptorul la 180°C. Adaugati vanata, rosiile, usturoiul, uleiul, ceapa, ardeii si zuchinni intr-un vas de gatit.
- Lasati legumele la copt acoperite pt 40 de minute, apoi descoperiti-le si mai lasati-le inca 20 de minute, pana devin moi.
- Intre timp fierbeti zeama de legume intr-o tigaie adanca. Adaugati couscous-ul, acoperiti tigaia si lasati-l timp de 5 minute, pana absoarbe zeama. Apoi adaugati patrunjelul.
- Serviti legumele cu couscous-ul.
*Reteta pt 4 persoane