0
unnamedIngrediente (10 portii)
  • Pentru blat:
  • 1oog pesmet
  • 70g caju hidratat
  • 50g zahar brun
  • 100g unt de cocos
  • Pentru crema de caramel:
  • 350g curmale maruntite, cu samburele scos (aproximativ 40 curmale)
  • 1 conserva lapte de cocos
  • Pentru topping-ul de frisca
  • 2 conserve lapte de cocos
  • 6 linguri zahar brun macinat
  • Pentru decor:
  • ciocolata vegana rasa (sau pudra de cacao/carob)
 
Preparare
  1. Puneti cele 3 conserve de lapte de cocos in cea mai racoroasa parte a frigiderului si lasati-le peste noapte.
  2. Incalziti cuptorul la 180 de grade celsius.
  3. Adaugati pesmetul si caju-ul in robotul de bucatarie si maruntiti-le.
  4. Dupa ce au fost maruntite, varsati continutul intr-un vas si adaugati zaharul.
  5. Topiti untul de cocos si turnati-l peste amestec.
  6. Amestecati bine pana cand se omogenizeaza continutul, dupa care intindeti-l intr-o tava pentru prajituri.
  7. Lasati-l in cuptor sa se coaca timp de 20 de minute.
  8. Intre timp, adaugati curmalele in robot sau blender.
  9. Initial se va forma o bila gigantica lipicioasa.
  10. Continuati sa o procesati in aparat pana cand incepe sa se rupa.
  11. S-ar putea sa fie necesar sa opriti aparatul si sa faramitati „bila” de curmale cu mainile.
  12. Procesati pana cand compozitia incepe sa se lipeasca de marginile aparatului.
  13. Opriti procesorul, curatati curmalele de pe margini pana ajung in centrul sau si porniti-l la loc.
  14. Desfaceti una din conservele de lapte de cocos. Crema (partea mai solida) se va fi separat de apa de cocos.
  15. Dvs veti folosi doar aceasta parte solida; scoateti-o din conserva, lasand apa inauntru, si adaugati-o in blender gradat, in timp ce aparatul functioneaza.
  16. Continuati sa procesati amestecul pana obtineti o crema batoasa de caramel si frisca de cocos.
  17. Intindeti crema in tava peste crusta.
  18. Puneti tava in frigider pana ce pregatiti crema de frisca.
  19. Desfaceti celelalte 2 conserve de lapte de cocos si adaugati intr-un vas doar partea solida.
  20. Folosind un mixer electric, mixati compozitia pana ce se intareste precum frisca obisnuita.
  21. Adaugati zaharul pudra si mixati din nou.
  22. Turnati frisca obtinuta peste stratul de caramel al prajiturii.
  23. Radeti ciocolata vegana pe deasupra sau presarati putina cacao/pudra de carob.
  24. Lasati prajitura la frigider timp de aproximativ 2 ore.
  25. Feliati-o si savurati-o cu placere!

comment closed