0

Ingrediente pentru blat:

  • 1kg morcovi dati pe razatoarea mica
  • 5 oua
  • 100g unt
  • 7 1/2 linguri cu zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 1 1/2 pahar cu lapte
  • 6 linguri cu zahar brun
  • 2 lingurite cu amidon
  • 1 baton cu vanilie de Bourbon

 

Curatam morcovii si ii dam prin razatoarea mica, apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii presam pentru a-si lasa sucul. Separat intr-un castron amestecam cele 5 oua + zaharul + untul topit si il batem cu un mixer pana cand nu se mai simte zaharul. In alt castron amestecam bine faina si praful de copt, apoi amestecam cu morcovii rasi. Peste amestecul cu morcovi turnam amestecul de oua si amestecam. Turnam aluatul format intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Bagam compozitia in cuptorul preincins timp de 30 de minute.

Pentru crema se taie o pastaie de vanilie si se pune la fiert in lapte, ulterior se strecoara pastaia de lapte.Este foarte important ca pentru crema sa amestecati incontinuu! Ouale se amesteca cu zaharul si se pune putin lapte cald peste galbenusuri. Cu grija ouale se pun peste restul de lapte si se amesteca pana cand se ingroasa, dupa care se adauga amidonul inmuiat in apa. In continuare se amesteca pana cand se obtine o crema omogena nu prea groasa, are aceeasi consistenta ca si smantana.

Prajitura se serveste cu crema facuta. 😉

2

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter
Etichete: ,

Lasa un comentariu