0

close-up-2Ingrediente aluat:

  • 2 cani faina alba
  • 1 cana faina integrala
  • 1 pachet drojdie de bere
  • 1 cana apa calda
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita sirop de agave
  • 1 lingura ulei de masline

Preparare:

Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat pe care il framantati timp de cateva minute. Acoperiti si lasati aluatul la dospit timp de 60 minute intr-un loc cald. 

Ingrediente sos pizza:

  • O conserva (400 gr) rosii decojite in sos tomat
  • 3 catei usturoi maruntiti
  • 1/2 lingurita cimbru pulbere
  • 1/2 lingurita oregano pulbere
  • 1/2 lingurita busuioc pulbere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita sirop de agave
  • sare si piper dupa gust

Preparare: 

Intr-o cratita incingeti uleiul de masline si sotati usturoiul timp de 1 minut. Adaugati restul ingredientelor la foc mediu. Amestecati si reduceti focul la minim cand dau in clocot. Lasati sosul sa fiarba cat timp preparati „mozzarella”vegana.

Ingrediente „mozzarella” vegana:

  • 1/4 cana caju hidratat in prealabil (timp de cateva ore)
  • 1 cana apa fierbinte
  • 2 linguri + 1 lingurita amidon de tapioca
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • 3/4  lingurita sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Preparare: 

Blendati toate ingredientele timp de 1 minut, pana se formeaza o crema fina. Turnati compozitia intr-o cratita si gatiti-o la foc mediu, amestecand continuu. Dupa cateva minute mixtura va incepe sa se separe si sa arate ciudat. Acest lucru este perfect normal, asa ca amestecati in continuare, ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Amestecati constant pret de cateva minute, pana incepe sa se formeze o masa compacta cu aspect de branza/cascaval topit (trebuie sa se intinda precum branza). Luati cratita de pe foc si lasati-o la racorit cat timp asamblati pizza (nu uitati sa folositi si niste rosii cherry si frunze dr busuioc proaspat).

Nota: Mozzarella ramasa poate fii pastrata intr-o cutie inchisa ermetic la frigider timp de cateva zile si o puteti folosi in sandwich-uri calde, burger-i sau gratinata la cuptor, ca topping. Nu o consumati cruda, deoarece nu se comporta ca mozzarella obisnuita.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

comment closed