0

Pepper-2Piperul negru este unul dintre cele mai cunoscute condimente utilizate in bucatariile intregii lumi. Se foloseste in varianta integrala, sub forma de boabe sau macinat. Pe langa aroma sa inconfundabila si gustul picant cu care da savoare mancarii, piperul negru are numeroase beneficii asupra sanatatii de care merita sa tinem cont.

Piperul negru ajuta la digestie intrucat activeaza focul digestiv accelerand procesul metabolizarii hranei. De asemeni, are proprietati de ameliorare a simptomelor de raceala si gripa. Milioanele de oameni care consuma piper negru zilnic stiu putine despre faptul ca acesta este clasificat ca un condiment medicinal datorita continutul sau bogat in minerale si al proprietatii antibiotice pe care o are.

Acest condiment marunt contine o multime de nutrienti pentru sanatate. Dintre cei mai importanti, enumeram manganul, potasiu, fier, fibre si vitaminele C si K. Piperul negru are efecte antibacteriene, antioxidante si anti-inflamatorii, motive pentru care el este un condiment terapeutic exceptional. Pe langa beneficiile conexe cu alimentatia, piperul negru imbunatateste si aspectul parului si al pielii. 

Alte beneficii ale consumului de piper negru includ incetinirea actiunii nefaste a radicalilor liberi in organism, accelerarea metabolismului, ameliorarea afectiunilor pielii, intretinerea sanatatii dentare, antidepresiv si adjuvant in prevenirea cancerului. 

In meniul Satya, gasiti acest condiment in urmatoarele preparate:

Falafel

Grill de Pleurotus cu cartof dulce si sfecla coapta

Varza de Bruxelles in 5 arome cu piure de telina

Supa de linte

Supa de rosii cu busuioc

si alte preparate delicioase… 🙂

 

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu