0
unnamedIngrediente
  • Pentru aluat:
  • 2 cani (200g) nuci decojite
  • ½ cana (90g) curmale fara samburi
  • 4 linguri (28g) pudra de cacao
  • Pentru crema de menta:
  • 2 cani (300g) caju hidratat (timp de 1 ora)
  • ½ cana (45g) fulgi de cocos
  • ⅓ cana (80ml) ulei de cocos topit (lichid)
  • ¼ lingurita sare de mare
  • ½ cana (120ml) miere sau sirop de artar
  • ¼ lingurita esenta de menta
  • 1 mana generoasa (40g) Baby Spanac
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • ½ cana (120ml) ulei de cocos topit
  • ½ cana (120ml) miere sau sirop de artar
  • ⅔ cana (65g) pudra de cacao
 
Preparare
  1. Puneti nucile, curmalele si pudra de cacao in blender sau robot si procesati folosind lama S pana se formeaza un aluat lipicios.
  2. Intindeti aluatul intr-o tava patrata sau dreptunghiulara si asezati-o la congelator sa se intareasca.
  3. Adaugati caju-ul inmuiat, nuca de cocos, uleiul de cocos topit, mierea sau siropul de artar, esenta de menta si spanacul in blender si procesati pana obtineti o crema fina.
  4. Daca nu aveti un blender puternic, puteti folosi robotul de bucatarie.
  5. Turnati crema peste baza (aluatul din congelator) si puneti din nou tava la congelator.
  6. Lasati prajitura sa se intareasca inainte sa turnati glazura pe deasupra.
  7. Intre timp, adaugati uleiul de cocos topit, mierea sau siropul de artar si pudra de cacao in blender si procesati pana obtineti un sirop cremos. 
  8. Turnati siropul peste crema de menta, distribuindu-l in mod egal peste tot cu o spatula.
  9. Puneti tava la congelator.
  10. Cand se intareste suficient prajitura, taiati-o in patratele si serviti-le cu placere!
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu