0
Vegan-Banana-Bread-6
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ce poate fi mai implinitor decat mirosul de paine in cuptor amestecat cu cel de zahar caramelizat, scortisoara si banane? Ei bine, aceasta reteta de Painica vegana cu banane si scortisoara este ideala pentru sezonul de toamna, e gustoasa si poate fi servita la micul dejun sau ca un desert simplu si sanatos.
 
Timp de preparare: 10 minute
 
Timp de coacere: 70 minute
 
 
Painica vegana cu banane este moale si pufoasa pe dinauntru, crocanta la exterior si pur si simplu delicioasa cand e servita proaspat scoasa din cuptor, cu putin unt vegan. 
 
Ingrediente (pentru 10 portii);
 
  • 2 cani (250g) Faina (alba sau integrala)
  • ½ cana (100g) zahar alb
  • ½ cana (100g) zahar brun
  • 3 lingurite (15g) praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 1 lingurita (3g) scortisoara
  • 3 banane coapte (300g)
  • ½ cana (120ml) lapte de soia (sau de migdale, orez)
  • 3 lingurite(45g) ulei de cocos
  • 3 linguri seminte chia
  • 3 linguri apa
 
Preparare
  1. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Adaugati faina intr-un bol.
  3. Adaugati zaharul alb si brun, praful de copt, sarea si scortisoara.
  4. Preparati „ouale vegane” amesteand semintele de chia cu apa fierbinte pana formeaza o pasta, pe care o lasati apoi sa se ingroase (cateva minute).
  5. Curatati bananele si adaugati-le in blender cu laptele vegetal si uleiul de cocos. Blendati ingredientele pana se omogenizeaza.
  6. Turnati compozitia obtinuta in vasul ce contine celelalte ingrediente si amestecati-le pe toate.
  7. Ungeti o tava de copt cu ulei de cocos, turnati compozitia si coaceti-o timp de 60-70 minute.
  8. Pentru a afla cand este gata, infigeti o scobitoare in painica, iar daca iese curata inseamna ca puteti sa scoateti tava din cuptor.
 Pofta buna! 🙂

comment closed