0

Ingrediente:

  • 150ml lapte cald
  • 2 lingurite de zahăr pudră
  • 2 lingurite drojdie
  • 450g faina
  • 1/2 linguriță cu sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • 150ml iaurt
  • 1 ou mare ușor bătut

Se pune laptele intr-un castron in care se adaugă 1 linguriță de zahăr și drojdia -> se amestecă si se lasa 15-20 de minute sau până când drojdia este dizolvata și amestecul este spumos .
Se cerne faina, sarea si praful de copt intr-un castron mare in care se adăuga lingurița de zahăr rămasa, amestecul de drojdie, cele 2 linguri de ulei vegetal, iaurtul și oul. Se amestecă și se formează aluatul.
Se framanta timp de 10 – 15 minute aluatul. Se mai toarnă cateva picaturi de ulei intr-un castron mare și se rostogoleste aluatul în ulei. Vasul  trebuie acoperit si pus deoparte intr-un loc cald timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Preîncălziți cuptorul la cea mai ridicată temperatura impreuna cu tava de copt. 

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il mai framantati putin si il impartiti in 6 bile egale. Pastrati 5 dintre ele acoperite. Rulati mingea intr-o forma de lacrima, scoateti tava din cuptor si puneti painica in ea 3 – 5 minute – timp in care ar trebui sa se umfle. Dupa ce le scoateti din cuptor le puteti unge cu putin unt pentru a se pastra proaspete pentru mai multa vreme.

naanSa aveti pofta de sanatate!

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu