0

Ingrediente:

  • 1 1/2 cana faina (200g)
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 cană de zahar (200 g)
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cană piure de dovleac*
  • 1/2 ceasca cu ulei de măsline (120 ml)
  • 2 oua batute
  • 1/4 cana cu apa
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita cu scortisoara
  • 1/2 lingurita ienibahar
  • 1/2 ceasca cu nuci tocate

*Pentru a face piure de dovleac se taie un dovleac în jumătate si se curata de semințe, se întinde cu fața în jos pe o foaie de copt. Se coace la 180°  până se înmoaie, aproximativ 45 min până la o oră. Dupa ce se raceste, scoateti pulpa. Ceea ce ramane se baga la congelator pentru urmatoarea paine ;). In cazul în care aveti bucati dintr-un dovleac le puteti fierbe pana cand se inmoaie apoi il curatati de coaja.

 

Incalziti cuptorul la 180 ° C. Amestecati impreuna cu faina, sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu.

Dovleacul se amesteca cu uleiul, ouă, 1/4 cana de apă și condimentele, apoi se combină cu ingredientele uscate. Se adauga si nucile.

Se toarnă amestecul intr-o tava de pâine. Coaceți 50-60 minute, până când trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar.

paine de dovleacSa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu