0

Portii: 6 onigiri

Ingrediente:

  • 1 cană de orez pentru sushi sau orez cu bob lung
  • 2 linguri oțet de orez
  • 1 lingura zahăr
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 foi de nori
  • 3-4 urechi de porumb scurse, uscate și tăiate în bucăți de aproximativ 1 cm sau ¼ cană cu boabe de porumb
  • ½ avocado, cuburi
  • 12 boabe de fasole edamame

Se clătește și se scurge orezul de mai multe ori până când apa curge limpede. Puneți într-o cratiță cu 1 1/2 cani de apa și se fierbe 12 minute, sau până când este absorbita apa. Se ia de pe foc și se lasa sa stea 1 minut.

Amestecati împreună oțetul de orez, zahărul și sarea într-un bol. Adaugati orezul cald în castron amestecti cu o spatulă până când orezul a absorbit amestecul de oțet. Imprastiati pe o foaie de copt si lasati sa se raceasca 5 minute.

Tăiati cu o foarfeca foile de nori în forma de ochi, nas, urechi, păr, etc.

Intr-o folie de plastic se pune orezul, in mijlocul lui se pun doua boabe de fasole, avocado si bucatele de porumb si se astupa, astfel incat la sfarsit sa aveti o minge de orez cu umplutura mai sus descrisa. Se repeta procesul pentru fiecare minge de orez.

Se decoreaza Onigiri cu foile de nori decupate folosind picături de apă ca adeziv daca este nevoie.

panda-onigiri-kawaii-kakkoii-sugoi 2

Sa aveti pofta de sanatate!

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu