0

Ingrediente 8 portii

  • 1 vanata feliata
  • 15 ml ulei de masline
  • 1 zucchini mare feliat subtire
  • 2 cartofi feliati
  • 1 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 15 ml otet alb
  • 1 cutie rosii tocate
  • ½ conserva cu linte scursa (se pastreaza sucul din cutie)
  • 2 g oregano uscat
  • 8 g patrunjel proaspat tocat
  • Sare si piper dupa gust
  • 150 g branza feta faramitata
  • 20 g unt
  • 15 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 ou batut
  • 20 g branza pentru gratinat

 

  1. Peste feliile de vinete se arunca sare, se lasa deoparte timp de 30 minute. Dupa 30 minute se clatesc si se lasa la uscat.
  2. Incalzim cuptorul la 190 grade.
  3. Se incalzeste uleiule intr-o tigaie mare la foc mediu-mare si se adauga feliile de vinete, cartofi si dovlecel  pana cand devin usor maronii pe ambele parti. Daca este necesar mai adaugati ulei.
  4. Intr-o tava de 9 x 13 cm se pune cate un strat de vinete, dovlecei, cartofi, ceapa si branza feta. Se toarna desupa legumelor rosiile, si se pune din nou cate un strat din fiecare leguma, avand grija ca ultimul strat sa fie format din vinete si dovlecei.
  5. Se acopera si se baga la cuptor timp de 25 minute.
  6. Intre-timp intr-o craticioara pe foc mic se amesteca constant untul, faina si laptele pana se ingroasa. Se condimenteaza cu piper si nucsoara.  Se ia de pe foc si se lasa la racit pentru 5 minute, dupa ce s-a racit se pune oul batut.
  7. Se toarna sosul peste legume, se presara parmezan si coace neacoperit pentru inca 25 – 30 minute.

 musaca

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu