0

Portii: 10

Ingrediente:

  • 1 cana de lapte
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 kg cartofi decojiti si tăiati în felii subțiri
  • 2 mere golden mari, decojite si tăiate în felii subțiri
  •  60g gorgonzola maruntita
  • 1/2 ceasca branza cheddar rasa
  • 1/2 cană cu nuci fărâmițate

Incalziti cuptorul la 200C/180C. Ungeți o tava termorezistenta de aproximativ 15cm x 26cm.
Laptele se pune la fiert pe foc mic (nu se fierbe) impreuna cu usturoiul într-o craticioara. Se ia de pe foc in mementul in care aproape a fiert.
Aranjați cartofii și feliile de mere, alternativ,pe stratuti în vasul pe care l-am pregătit. Gorgonzola se presara peste feliile de cartofi si mere. Strecurati amestecul de lapte si usturoi peste cartofi.
Acoperiti cu o folie din aluminiu si coaceți timp de 1 oră. Dupa se indeparteaza folia si se presara branza cheddar și nucile. Coaceți timp de 30 minute sau până când cartofi și merele sunt fragede și brânza este topita si rumena. Se lasa sa se raceasca timp de 5-10 minute si se serveste.

 

33051_l

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter
Etichete: , ,

Lasa un comentariu