0

Portii: 4

Ingrediente:

  • 500g tofu
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri pasta de chili negru
  • 1 lingura sos de chili
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 lingura de ghimbir tocat
  • 1 ¼ cana cu apa
  • 1 lingura vin chinezesc pentru gatit
  • 1 lingura sos de soia
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • ½ lingurita ulei de susan
  • ½ ceasca soia uscata
  • 1 lingura amidon de porumb

 

Se pune la fiert o oala mare cu apa. Tofu se taie in cuburi mari si le scufundati in apa fiarta timp de 3 minute si apoi scurgeti cubuletele.

Se pune la incins o tigaie mai mare sau un wok. Adaugati ulei, pasta de chili negru, usturoiul si ghimbirul si se soteaza pentru cateva minute. Apoi adaugati apa, vinul pentru gatit, sosul de soia, sarea, zaharul si uleiul de susan. Se pune soia uscata si se lasa la fiert.

Se combina amidonul de porumb cu ¼ ceasca cu apa intr-un bol, si se amesteca pana cand se dizolva. Dupa ce amestecul din tigaie a fiert se adauga amestecul facut din amidon de porumb pana cand acestea se combina. Se lasa in continuare la fiert pana cand se ingroasa.

 tofu_0

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu