0

Ingrediente:

  • 250g de paste
  • 50g de făină
  • 45g de unt
  • 600ml de lapte
  • 1 linguriță de piper negru
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • 50g branza Gruyère
  • 30g de parmezan
  • 20g de mustar de Dijon
  • 4 catei de usturoi – tocati marunt
  • 15 frunze de busuioc tocate
  • 2 frunze de dafin
  • 6g de cimbru

Se gatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si se pun deoparte. Laptele il punem intr-o tigaie la foc mic – mediu cu frunzele de cimbru si dafin.  Laptele doar il incalzim si il lasam la infuzat cu plantele de mai sus, aproximativ 10 minute.

Între timp punem o tigaie la foc mic și se adaugă untul și usturoiul timp de 2-3 minute, apoi se adauga faina. Dupa ce a fost pusa faina se amesteca constant pentru inca 2-3 minute altfel se rumeneste amestecul.

Dupa ce laptele a stat la infuzat se strecoara si se toarna intr-o tigaie pe foc mic, se amesteca cu o lingura de lemn pana cand incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba luam tigaia de pe foc si adaugam sarea, piperul, branza, mustarul, busuiocul si pastele. Amestecam continutul pana se omogenizeaza, apoi il mutam intr-o tava si il bagam la cuptor. Se acopera cu parmezan si se pune in cuptor la 180 ° C timp de 20 minute.

Se serveste fierbinte!

macaroni-cheese

Sa aveti pofta de sanatate!

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu