0

lobodaLoboda conține 120-140 mg de vitamina C la 100 de grame, fiind de aproape doua ori mai concentrată în vitamina C decât kiwi și lămâia. De asemenea  conține  proteine, fibre, potasiu, fier, magneziu, vitamina K (creste rezistenta vaselor sanguine, reducand riscul de accident vascular), dar şi calciu şi betacaroten.

Loboda previne și combate astenia de primăvară și contribuie la detoxifierea organismului. Pentru a valorifica bine acest continut bogat de vitamina C, va recomandam sa folositi loboda mai mult in salate si mai putin la ciorbe.

Are un ușor efect laxativ și acțiune diuretic-depurativă, remineralizantă, vitaminizantă, emolientă și calmantă.
Important de știut este faptul că frunzele de loboda se pot conserva pentru iarnă, așezând alternativ în borcane un strat de frunze și unul de sare mare de bucătărie sau poate fi presata în pungi închise ermetic la congelator, menținându-i intact atât gustul cât și proprietățile.

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu