0

Ingrediente:

  • semințe de coriandru 1 lingurita
  • 250g făină
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 7g drojdie
  • Iaurt natural 150g
  • 2 linguri ulei de masline plus suplimentar pentru uns

Pentru pateu

  • Ulei de masline 1 lingura
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • 2 catei de usturoi marunt tocati
  • Nuci de pin 100g
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingura de piure de tomate
  • 1 lingurita de coriandru
  • 1/2 lingurita piper cayenne
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • Coaja rasa și sucul de la 1 lamaie mare
  • 200g linte rosie fiarta
  • 100g năut clătit și scurs (daca luati naut la conserva)
  • 1 Buchet mic de coriandru proaspat tocat + suplimentar pentru ornat

 

Prăjiti semințele de coriandru intr-o tigaie fierbinte pentru 30 de secunde până sunt parfumate. Puneti-le într- un mojar și le pisati usor. Întoarceți-vă la tigaie  in care adaugati 100 ml apa pana cand fierbe, si le puneti doparte pana cand apa devine calda.

Se cerne faina, boiaua de ardei și un vârf de sare într-un castron mare, apoi se amestecă si drojdia. Se amestecă ingredientele uscate cu iaurt, apă cu coriandru și uleiul de masline. Se framanta aluatul timp de 5 minute pe o suprafata presarata cu faina pana se omogenizeaza. Se pune intr-un castron, se acoperă și se lasa o oră sa creasca, până când si-a dublat dimensiunea.

Între timp facem pateul. Se încălzește uleiul într-o tigaie la foc mic. Se adaugă ceapa și usturoiul și se lasa pe foc pana se inmoaie, aproximativ 5 minute. Adaugati nucile și frunza de dafin, se fierbe timp de 2 minute, apoi se amestecti si condimentele, se fierbe timp de încă 5 minute. Se adauga coaja de lamaie si sucul, aruncați foaia de dafin și turnati compozitia intr-un blender. Se adauga lintea și năutul fierte și se blendeaza pana devine un pateu cremos. Pateul se amesteca cu coriandrul tocat si se lasa la racit.

Ne intoarcem la aluat pe care il impartim in 6. Pe o suprafata presarata cu faina se intinde pana cand avem un cerc cu diametrul de 10 – 12cm. Se încălzește o tigaie si se unge fiecare cerc de aluat cu ulei si se pune in tigaie timp de 30 de secunde pe fiecare parte, pana devin aurii. Cand sunt gata se servesc cu pateul de linte și o picatura de ulei.

pate

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter
Etichete:,

Lasa un comentariu