0

Cartoful dulce

Postat pe 23 aprilie, 2014
Faţă de cartofii cu care suntem obişnuiţi, cei dulci sunt mai să­nătoşi, mai săraci din punct de vedere caloric şi super bogaţi în betacaroten – de unde şi cu­loarea lor portocalie. Au miezul portocaliu, coaja roşie, purpurie sau portocalie...

Citeste mai mult »

 
0

Lintea – sursa de proteine

Postat pe 10 aprilie, 2014
Pentru vegetarieni lintea nu trebuie sa lipseasca din alimentatie fiind una dintre leguminoasele cele mai usor de digerat in special in amestec cu orez si alte legume alcatuind un meniu vegetarian bogat in proteine si fibre alimentare dar sarac in grasimi....

Citeste mai mult »

 
0

Beneficiile consumului de mazare

Postat pe 8 aprilie, 2014
Mazarea este una dintre cele mai hranitoare leguminoase, bogate in fito-nutrienti, minerale, vitamine si antioxidanti. Are un nivel relativ scazut de calorii, in comparatie cu fasolea, 100 g de mazare verde oferind doar 81 de calorii si continand o cantitate...

Citeste mai mult »

 
0

Nautul – Leguminoasa de top

Postat pe 21 august, 2013
Cata diversitate ofera natura si cat de multa inteligenta inmagazinata in fiecare detaliu al sau…! Scriind despre fiecare aliment in parte, nu incetez sa ma minunez cata generozitate si abundenta ofera Natura Mama si desi nutrientii de baza sunt...

Citeste mai mult »

 
0

Andivele – Aurul Alb

Postat pe 6 august, 2013
Supranumite „aurul alb”, andivele sunt legumele rafinate, elegante si delicate care ofera privirii un spectacol alb si pur, ofera gustului savoare usor crocanta iar trupului, sanatate si vigoare. Delicatesa apreciata mult de catre maestrii gastronomiei...

Citeste mai mult »

 
1

Sparanghel – O Leguma Minune

Postat pe 12 iulie, 2013
Sparanghelul: rafinamentul gustului „Este cu siguranta foarte bun, dar la cat costa doar regii si printii si-l pot permite”. Brillat-Savarin Leguma minune, hrana a regilor,delicatesa a bucatariilor rafinate, sursa excelenta de acid folic, SPARANGHELUL,...

Citeste mai mult »

 
0

Secretele dovlecelului

Postat pe 4 iunie, 2013
De unde provine dovlecelul? Este originar din America, mai precis din zona dintre Guatemala si Mexic,unde a fost consumat inca de acum 10.000 de ani; la inceput erau consumate doar semintele acestuia. Era considerat un „medicament” natural impotriva...

Citeste mai mult »

 
2

Surprizele din VINETE

Postat pe 24 mai, 2013
Legume deosebite, pe care le asteptam indeosebi toamna pentru a face vestita zacusca de care ne bucuram pe parcursul iernii, vinetele reprezinta intotdeauna o alegere inteligenta pentru o dieta corecta, caci are proprietati remarcabile si prea putin cunoscute....

Citeste mai mult »

 
0

VARZA DE BRUXELLES

Postat pe 1 mai, 2013
Minunatul aliment al saptamanii: VARZA DE BRUXELLES   Inspirati, locuitorii din imprejurimile capitalei belgiene, au cultivat de sute de ani acest aliment special, cu un gust aparte, de neregasit printre celelalte crucifere. De aceea, numele aceste...

Citeste mai mult »

 
1 2