0
Ingrediente pentru foile de lasagna:

  • 300g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare
Se amesteca toate ingredientele treptat pana se obtine un aluat omogen.  Aluatul asfel obtinut se lasa la frigider sa se odihneasca pentru 30 de minute apoi se intind foile de lasgna. Inainte de a le pune in tava acestea se oparesc.
Ingrediente pentru bechamel:
  • 30g usturoi tocat
  • 100g unt
  • 50g faina
  • 500 ml lapte
Ingrediente pentru umplutura:

  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei galben
  • 2 cepe rosii tocate julien
  • 1 dovlecel potrivit
  • 1 zucchini potrivit
  • 1 vanata potrivita
  • o mana de ciuperci

Ingrediente pentru sos:

  • 1 conserva de rosii in bulion – blendata
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • oregano
  • sare si piper dupa gust

 

Se trag legumele tocate la tigaie pana devin aldente apoi incepem asezarea in tava a ingredientelor. Se unge tava cu unt apoi se pune o foaie de lasagna, un strat de bechamel, un strat de legume si un strat de sos de rosii – respectandu-se ordinea pana la terminarea compozitiei. Se termina cu o foaie de lasagna peste care se toarna sos din abundenta si parmezan dat prin razatoare. Se baga in cuptor timp de 40-45 de minute.

Sosul se face astfel: se amesteca rosiile blendate intr-o craticioara in care se adauga putina apa si 1-2 lingurite de zahar brun (dupa preferinta) impreuna cu usturoiul, uleiul si oregano. Dupa gust se adauga sare si piper.

lasagna vegetariana

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter
Etichete:,

Lasa un comentariu