0

Ingrediente pentru 8 portii

  • 230 g dovleac decojit si taiat in cubulete
  • 1 vanata feliata
  • 5 rosii
  • 570 g branza ricotta
  • 255 g branza feta maruntita
  • 155 g pesto
  • 2 oua batute
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 cutie sos de rosii
  • Foi de lasagna
  • 150 g mozzarella maruntita
  • 80 g parmezan pentru gratinat

 

  1. Se incalzeste cuptorul la 175 grade
  2. Se pune intr-o tava foaie de copt si se baga dovleacul la cuptor pana cand se inmoaie, aproximativ 30min. Intre timp se pun rondelele de vanata pe gratar sau intr-o tigaie, se intorc odata pana cand sunt rumene pe ambele parti – 10 – 15 minute.  Rosiile taiate pe jumatate se pun langa dovleac, astfel incat sa stea la cuptor 15 minute.
  3. Într-un bol mediu, se amestecă împreună ricotta, branza feta, pesto, ouă, sare și piper până se obtine un amestec omogen.  Se adauga bucatile de dovleac in mixul cu ricotta.
  4. Turnati jumatate din sosul de rosii intr-o tava de 9×13 cm, si puneti peste rosii doua foi de lasagna. Peste se pune un rand de vinete si se acopera cu jumatate din amestecul cu ricotta. Se acopera din nou cu foi de lasagna. Peste foile de lasagna se pun rosiile si se toarna amestecul cu ricotta. Presarati peste ricotta jumatate din mozzarella.  Inca doua foi de lasagna peste patul de rosii. Peste ultimul strat de foi se toarna sosul de rosii ramas si se presara cu parmezanul si mozarella ramasa.
  5. Se baga la cuptor pentru 30-40 minute pana cand devine rumena.

lasagna

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu