0
Ingrediente pentru foile de lasagna:

  • 300g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare
Se amesteca toate ingredientele treptat pana se obtine un aluat omogen.  Aluatul asfel obtinut se lasa la frigider sa se odihneasca pentru 30 de minute apoi se intind foile de lasgna. Inainte de a le pune in tava acestea se oparesc.
Ingrediente pentru bechamel:
  • 30g usturoi tocat
  • 100g unt
  • 50g faina
  • 500 ml lapte
Umplutura:
  • 200 g spanac
  • 200g ricotta
  • 1 catel de usturoi

Se trage spanacul la tigaie cu un catel de usturoi tocat si putin ulei de masline. Cand spanacul este gata se amesteca cu ricotta. Incepem asezarea in tava (unsa cu unt) a ingredientelor astfel: o foaie de lasagna, un strat de bechamel si un strat de spanac – respectandu-se ordinea pana la terminarea compozitiei. Se termina cu o foaie de lasagna peste care se presara parmezan dat prin razatoare. Se baga in cuptor timp de 20 de minute si se serveste cu sos de smantana si parmezan.

Lasagna cu ricotta si spanac2

Sa aveti pofta de sanatate!

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu