0

coconutPlin de vitamine (C, E, B1, B3, B5, B6), fier, sodiu, calciu, magneziu si fosfor, cu o consistenta cremoasa si un gust delicios, laptele de cocos sta la baza a numeroase retete exotice. Daca nu vrei sa-l mai cumperi din comert, iata cum il poti face acasa.
Ingrediente:

  • 1 nuca de cocos
  • 950ml de apa calduta (de preferat a se evita cea de la robinet)

1. Sparge nuca de cocos in bucati mai mici.
2. Indeparteaza-i pulpa cu ajutorul cutitului.
3. Marunteste miezul cu ajutorul unui blender.
4. Amesteca jumatate din apa cu miezul maruntit si amesteca bine cu mainile.
5.  Strecoară cu ajutorul unui tifon steril. Sucul rezultat este laptele de cocos.
6. Repeta operatiunea cu cealalta jumatate de apa.

Fructul răzuit rămas în tifon poate fi folosit ca scrub. 😉

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu