0

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 1 avocado copt (cand il alegeti trebuie sa fie usor moale)
  • o ceasca linte verde
  • 4 rosii
  • 120g orez
  • coriandru proaspat – dupa gust
  • suc de la 1 lamaie
  • 1 ceapa alba medie
  • sare
  • piper
  • 2 foi de dafin
  • un praf chimen

Se pune apa la fiert pentru orez, cand incepe apa sa fiarba se pune si orezul, se fierbe conform instructiunilor de pe pachet. Separat se fierbe lintea pana se inmoaie, fara sa se imprastie, aproximativ 20 minute. Se ia avocado si se curata de coaja – se toaca cubulete. Rosiile se decojesc, se curata de seminte si se taie tot cubulete. Intr-un bol se amesteca bucatile de rosii cu cele de avocado peste care se pune sare, piper si coriandru tocat marunt. Intr-o tigaie se pune ulei in care se caleste ceapa tocata. Peste ceapa se pune orezul, lintea, foile de dafin si un praf de chimen macinat, sare si piper. Cand este gata orezul se scot foile de dafin.

Se aranjeaza pe farfurie si se decoreaza cu cateva frunzulite de coriandru.

DSCF9000

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu