0

Ingrediente 4 portii:

  • 2 vinete
  • 1 ardei gras rosu – tocat cubulete
  • 1 ardei gras verde – tocat cubulete
  • 2 cepe mari
  • 200g stafide
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 rosii
  • 200g pasta de tomate
  • 50ml ulei
  • sare
  • piper
  • oregano

Se spala vinetele, se taie pe jumatate – longitudinal si se scoate cu o lingura jumatate din pulpa acesteia (nu se arunca). Se pudreaza vinetele cu sare si se lasa la scurs in frigider timp de 30 de  minute. Intre timp se pune o tigaie pe foc  cu 15ml ulei de masline in care calim ardeiul si ceapa tocata grosier, pana al dente. In continuare se adauga stafidele, rosiile tocate cuburi, vinetele, sare si piper dupa gust – inca 5 minute.
Intr-o alta cratita se pun 3 linguri de ulei in care se caleste usturoiul zdrobit. Peste usturoi se adauga pasta de tomate, 100 – 150ml apa, 2 linguri de zahar (este optional) si oregano – dupa gust. Se fierbe astfel pana are consistenta unui sos.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute scoatem vinetele din frigider, le stergem de apa cu un prosop de hartie si le ungem cu ulei. Punem vinetele intr-o tigaie mai mare unsa cu putin ulei, le acoperim cu un capac si inabusim vinetele pana cand acestea se inmoaie, avand grija sa le intorcem din cand in cand.
Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt in care asezam vinetele pe care le umplem cu amestecul de legume. Peste legume se toarna sosul de rosii apoi se baga totul la cuptor timp de 40 de minute la 160 – 170 grade.

Pentru un plus de gust puteti adauga in compozitie  si un ardei iute. 😉
Cel mai bine este sa o pregatiti cu o zi inainte de a fi servita, lasand astfel timp ca aromele sa se intensifice.

 

imam bayildi

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter
Etichete:,

Lasa un comentariu