1

Ingrediente:

  • 3 căni de făină, sau un mix de faina alba si făină integrala
  • 2 lingurite de zahar
  • 2 lingurite de sare
  • 4 linguri ulei de masline extra-virgin
  • 1 cană cu apă
  • Topping Optional: seminte de susan 1 lingura, semințe de fenicul 1 lingura, semințe de mac 1 lingura, 1 lingurita sare de mare

Se încălzește cuptorul la 230°C. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt si se presara cu faina – se pune deoparte.
Se amestecă ingredientele uscate intr-un bol mediu: făină + zahăr + sare. Adauga uleiul si apa la amestecul de faina. Se amestecă până când se formează un aluat moale, lipicios. Dacă ramane făină in vas care nu se incorporeaza cu restul aluatului, se adauga cate o lingura de apa până când toată făina este încorporată.

Se împarte aluatul în două jumătăți care se pun deoparte. Se presara suprafața de lucru cu făină și lucram cu una din jumatati.
Intindeti aluatul într-un dreptunghi nu foarte gros, de aproximativ 1cm sau mai subțire. Dacă aluatul începe să dau înapoi în timp ce îl intindeti, lăsați-l să se odihnească neacoperit timp de 5 minute și apoi continuati sa-l intindeti.

Combinăm semințele într-un bol mic si se presara în mod egal pe suprafața aluatului. Folosind un cutit ascutit, se taie aluatul în pătratele.

Se transfera biscuitii pe foaia de copt și se înțeapa cu furculita pentru a preveni umflarea lor în timpul coacerii. Se coc biscuitii in cuptor pentru 12-15 minute, până când se rumenesc.

biscuitiSa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter
Etichete:,

1 Comentariu

  1. roxana spune:

    Foarte gustosi! Un singur lucru am de reprosat: la mine semintele nu au stat deloc pe aluat, probabil trebuia umezit cu putina apa macar… Sau amestecate in aluat.

Lasa un comentariu