0

Garama Masala este unul dintre cele mai folosite si cunoscute amestecuri de condimente indiene. Masala insemana „amestec de condimente”, iar garam insemna „fierbinte”, referindu-se la aroma puternica cu efect incalzitor asupra corpului pe care o are acest condiment.

Ingrediente

  • 2 linguri coriandru boabe (sau 2 lingurite coriandru macinat)
  • 2 linguri chimen
  • 2 lingurite piper negru boabe (sau 1 lingurita rasa piper negru macinat)
  • 2 lingurite mustar boabe (1 lingurita rasa mustar macinat sau puteti pune 1 lingurita seminte de fenicul)
  • 1/2 lingurita cuisoare
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1 baton scortisoara de 5 cm
  • boabele de la 5 pastai de cardamom
  • 2 foi dafin

Toate ingredientele pe care le aveti nemacinate le puneti intr-o tigaie si la prajiti cam 2 minute pana incep sa miroasa puternic.

Se pun in masina de cafea impreuna cu restul ingredientelor macinate si se mixeaza bine, pana obtineti o pudra. Se lasa sa se raceasca.

Se pastreaza intr-un borcanel inchis ermetic.

masala 2

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu