0
almondINGREDIENTE
  • 3 linguri unt de cocos (sau migdale)
  • 2 linguri lapte de migdale
  • ⅓ cana zahar
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • ¾ cana pulpa de migdale hidratate in prealabil*
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ lingurita praf de copt
  • ½ cana + 2/3 extra linguri faina de migdale
  • 2/3 lingurite seminte de chia (optional, se adauga pentru a absorbi umezeala din pulpa de migdale)
  • cirese congelate sau din compot

NOTA*: Daca ati preparat laptele de migdale in casa, folositi pulpa de la migdale care v-a ramas in aparat.

PREPARARE
  1. Incalziti untul de cocos punandu-l 2-3 minute in cuptor (intr-un vas) si adaugati laptele de migdale peste el. Amestecati pana cand se omogenizeaza cele 2 ingrediente.
  2. Adaugati zaharul si vanilia si amestecati.
  3. Adaugati pulpa de migdale si amestecati.
  4. Amestecati sarea si praful de copt intr-o jumatate de cana de faina si adaugati rezultatul in vas. Amestecati. Adaugati semintele de chia si amestecati. Adaugati faina cate o lingurita, treptat, pana cand compozitia devine un aluat moale, nu prea lipicios si nici prea umed. Cantitatea de faina necesara depinde de umezeala pulpei de migdale.
  5. Lasati aluatul sa se racoreasca timp de 5-10 minute. Intre timp incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  6. Formati bilute mici din aluat si asezati-le intr-o tava in care ati pus o foaie de copt. Apasati pe centrul bilutelor pentru a forma o gaurica pe care o vom umple cu cirese.
  7. Luati cate 1-2 cirese si puneti-le in interiorul fiecarei bilute.
  8. Coaceti prajiturelele timp de 16-17 minute. Cand sunt gata, lasati-le la racorit. 
  9. Serviti cu placere!
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

comment closed