0

Germenii sunt definiti ca niste produse naturiste obtinute prin germinarea unor seminte comestibile (deci nu sunt semintele efectiv), netratate chimic, in conditii stricte de igiena, comercializate in stadiul de seminte incoltite avand radacini si lastari abia mijiti, fara frunze verzi (in ambalaje speciale) sau ca lastari inverziti (in vasul in care au fost insamantati).

Germenii se nasc din seminte (dovleac, floarea-soarelui, susan, lucerna, mustar, ridiche) sau cereale (mei, grau, secara, porumb, ovaz, orez, orz).

Necesar: apa, borcane de sticla sau ceramica, tifon si seminte (atentie, trebuie sa fie seminte speciale pentru germinat, cumparate de la plafar, nu de la magazine de gradinarit pentru ca acelea sunt tratate chimic)

Cum faci sa te bucuri de germeni?

1) Se pun semintele in borcane cu apa si se lasa la inmuiat peste noapte, in jur de 8-12 ore, depinde de tipul de samanta.

2) Dupa ce semintele au stat la inmuiat, se limpezesc bine si se lasa sa se scurga bine de toata apa – in acest sens gura borcanului se acopera cu tifon si se pune cu gura in jos, sa nu ramana apa pe ele, ca apoi se strica. De doua ori pe zi se uda, se limpezesc, dar la fel, sa se scurga toata apa.

3) Lastarii se uda odata la 8-12 ore, timp de 5 minute trebuie sa stea in apa, apoi se scurg foarte bine de apa. Este de preferat sa nu se foloseasca apa de la robinet.

Cand crezi ca sunt gata, cu primele frunzulite iesite afara, te asiguri inca o data ca nu au apa pe ele si poti pune la frigider ce nu mananci imediat.

_STI7015Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter
Etichete:

Lasa un comentariu