2

Avocado este un aliment de baza pentru vegetarienii de pretutindeni datorita faptului ca este o sursa bogata de acizi grasi esentiali. Este foarte valoros datorita continutului bogat in vitaminele A, B, C, E (reprezinta unul dintre cei mai puternici antioxidanti si neutralizeaza efectele radicalilor liberi), in vitamina K, in acid folic dar reprezinta si o buna sursa de fibre alimentare.

Pentru a beneficia de proprietatile acestuia este important sa fie consumat cand acesta este copt.

Cand este avocado copt?

Intuitia ti-ar spune sa-l alegi pe cel care este verde si ferm la atingere, nu si in cazul acestui fruct care se coace abia dupa ce este cules din pom. Un indicator al coacerii este culoarea acestuia si fermitatea. Un avocado copt trebuie sa aiba culoare verde inchis, spre negru – si usor moale.

Cum sa coci un avocado daca este crud?

Este important ca acesta sa nu stea in frigider, pune-l intr-o punga de hartie impreuna cu un mar sau o banana si tine-l 1-2 zile intr-un loc al casei cu temperatura constanta, ferit de lumina directa a sorelui. Acest lucru il va ajuta sa se coaca mai repede.

ac354f91ebfeb9158cc9583f196e5b0c

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter
Etichete:

2 Comentarii

Lasa un comentariu