0

Ingrediente:

  • Ulei de floarea-soarelui sau ulei de alune (pentru prajit)
  • ½ ceasca cu amidon din porumb
  • ½ ceasca cu faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1/3  ceasca cu semințe de susan prajite + extra seminte pentru garnitura
  • 1/3 ceasca cu fulgi de cocos
  • Sare
  • ½ ceasca cu apa rece
  • ½ vodka
  • 1 conopida taiata in bucatele de aproximativ 3 cm
  • Sos de soia dulce sau Sos de chilli dulce si picant
  • 4-5 bucati de praz feliate

 

  1. Incalzim uleiul intr-un wok sau friteuza.
  2. Amestecam amidonul de porumb, faina, praful de copt, 2 lingurite sare, semintele de susan si nuca de cocos într-un castron mare si amestecam până se omogenizează. Adaugăm apa și vodka și amestecam pana se formeaza un aluat neted, adăugând până la 2 linguri de apa suplimentar, dacă aluatul este prea gros.
  3. Punem bucatelele de conopida in aluat permitand excesului de aluat sa se scurga si le punem in uleiul inchins. Bucatelele de conopida se intorc si se lasa la prajit aproximativ 6 minute, pana cand se rumenesc uniform. Bucatelele se scot pe un prosop de hartie pentru a se absoarbe excesul de ulei si se presara sare.
  4. Se pune sosul de soia si susanul peste conopida si se serveste cu ceapa verde.

 

20130220-cauliflower-korean-fried-buffalo-vegan-4

 

 

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu