0

Ingrediente:

  • 1 conopida mare tăiată în buchețele mici
  • ulei de floarea soarelui

Pentru aluat:

  • 85g făină
  • 1 lingura faina de porumb
  • 125 ml apa minerala
  • ½ lingurita seminte de coriandru macinate

Pentru sos:

  • 1 legatura mare de frunze patrunjel – tocate marunt
  • 1 cățel de usturoi tocat marunt
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • 1 lingura capere
  • 3 linguri ulei de masline

Amestecati ingredientele pentru aluat, apoi lăsați-l să se odihnească, în timp ce pregatim sosul. Pentru sos se amestecă ingredientele împreună si se pun deoparte. Oparim conopida in apa cu sare timp de 2 minute, scurgem apa si o trecem sub jet de apa rece pentru reimprospatare.

Se pune ulei -10 cm, intr-o tigaie inalta si se lasa sa se incalzeasca.

Se scufunda conopida in aluat, se inlatura excesul si se pune il uleiul incins. Se lasa sa se prajeasca pana capata o culoare aurie – 3 minute, si se scoate pe o farfurie tapetata cu servetele de masa. Cand este gata se serveste cu sos.

recipe-image-legacy-id--414539_10

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter
Etichete:

Lasa un comentariu