0

Ingrediente

  • 1 conopidă medie tăiata în buchețele
  • 1 lingura cu ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingurita piper negru proaspăt măcinat
  • 4 linguri de unt
  • 12-15 masline tocate – fără sâmburi
  • 3 crengute proaspete de rozmarin – doar frunzele tocate
  • sare dupa gust
  • curmale fara samburi (10-12)

Se incalzeste cuptorul la 190 C. Într-o tava acoperita cu hartie de copt se arunca buchetelele de conopida cu ulei de măsline și piper proaspăt măcinat. Se baga la cuptor timp de 20-25 minute, pana cand se inmoaie si devine rumena.

Cu 2 minute înainte de scoate conopida din cuptor, se încălzește untul într-o cratiță mare la foc mediu. Dupa ce este untul topit se arunca în tigaie rozmarinul, curmalele și măslinele circa 1- 2 minute. Scoateti conopida din cuptor si turnati pe ea amestecul de unt cu masline si amestecati.

conopida

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu