0

Ingrediente:

  • 1 lingura cu ulei
  • 1 ceapă tăiată în felii subțiri
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 bucata de ghimbir  (cat un deget mare) tocat fin
  • 3 linguri pasta de curry
  • 200g linte galbena scursa
  • 1 ½ l. supa de legume (fara legume)
  • 3 linguri cu fulgi de cocos
  • 1 conopida rupta în buchețelele mici
  • orezul fiert basmati
  • cateva frunze de coriandru
  • chutney de mango
  • lipie

Se incinge uleiul intr-o cratita mare apoi se adauga ceapa, usturoiul si ghimbirul. Le gatim timp de 5 minute si adaugam pasta de curry, apoi se amestecă 1 minut inainte de a adauga lintea, supa și nuca de cocos. Se fierbe timp de 40 minute sau până când este lintea moale.

Pe parcursul ultimelor 10 de minute de gătit se pune conopida.

Se pune orezul in boluri apoi un strat din pasta de curry, se presara frunze de coriandru si nuca de cocos (optional).

Se serveste cu chutney de mango și lipie (opțional).

Yellow-Lentil-Curry-41

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu