0

Ingrediente pentru 1 portie:

  • 100g ciuperci Shimeji
  • 2 catei de usturoi tocati (pot fi si mai multi – dupa gust)
  • 50 g unt sau 2 linguri ulei pentru o varianta vegana
  • sos de soia dark
  • sucul de la 1/2 lamaie mai mica
  • 100g orez basmati
  • curry
  • 1 ceapa rosie mica, tocata
  • sare
  • piper

Se pune orezul la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Intre-timp ne ocupam de ciuperci. Se pune intr-o tigaie untul si se lasa se topeasca. Cand este untul gata se pun ciupercile (se inlatura baza ciupercilor in prealabil, astfel incat la sfarsit ciupercutele sa nu mai fie legate intre ele), se trag la tigaie timp de cateva minute, pana prind o culoare usor aurie. Dupa, se pune usturoiul tocat, sucul de lamaie si 3 capacele de sos de soia si se amesteca. Ciupercile vor capata o culoare maronie din cauza sosului de soia. Se trag in continuare pana cand scade sosul.

Cand a fiert orezul, se scurge de apa si se pune deoparte. Intr-o alta tigaie se caleste ceapa pana devine lucioasa, peste care se pune curry. Imediat se pune orezul cu un varf de sare si piper, si se mai trage pana cand orezul devine galben – de la curry.

Este important ca orezul si ciupercile sa fie gata simultan. Se aranjeaza mai intai orezul in farfurie si peste ciupercile.

DSCF8143

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu