0

pearl onionsNu va lasati pacaliti de lacrimile pe care le aduce, intrucat ceapa poate fi un real salvator in caz de boala, chiar daca ne face sa plangem. Astfel, impreuna cu gustul intens cu care imbogateste mancarea, consumul de ceapa are nenumarate beneficii pentru sanatate.

Iata cateva dintre ele:

  • Compusii fito-chimici pe care ii contine ceapa imbunatatesc asimilarea vitaminei C in organism, sporind astfel functionarea sistemului imunitar.
  • Ceapa contine crom, un mineral care regleaza nivelele de zahar din sange.
  • De secole, ceapa a fost utilizata pentru a reduce inflamatiile si pentru a vindeca infectiile.
  • Va place sa consumati ceapa feliata langa o portie de mancare gatita? Daca da, bucurati-va! Ceapa cruda incurajeaza producerea colesterolului bun in organism, mentinand astfel inima sanatoasa.
  • Ceapa contine compusi care favorizeaza vindecarea cancerului. 
  • In caz de intepaturi de albina, tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati pe rana putina zeama de ceapa, iar durerea si senzatia de usturime vor disparea.
  • Un beneficiu minunat al cepei este ca inlatura radicalii liberi din corp, lucru care micsoreaza posibilitatea de a dezvolta ulcer gastric.
  • Frunzele de ceapa verde sunt bogate in vitamina A, astfel ca merita consumate din plin.

Pentru o savoare deosebita, taiati ceapa in feliute foarte fine, stropiti-le cu zeama de lamaie si adaugati putina sare. Putin coriandru proaspat completeaza cu gratie aceasta mini-salata care poate insoti orice preparat. 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu