0

sweet-potato-recipes-400x400Faţă de cartofii cu care suntem obişnuiţi, cei dulci sunt mai să­nătoşi, mai săraci din punct de vedere caloric şi super bogaţi în betacaroten – de unde şi cu­loarea lor portocalie. Au miezul portocaliu, coaja roşie, purpurie sau portocalie mult mai subţire decât la ceilalţi, cartofii dulci au în com­poziţia lor şi multă vitamina A şi potasiu, vitaminele B6 şi C, mangan, fier, cupru şi fibre. De exemplu, cantitatea de vita­mina C pe care o conţine un car­tof dulce (care este destul de mare) reprezintă aproape 25% din cantitatea zilnică reco­man­dată. Conţinutul de vitamine B şi C din cartofii dulci poate diminua hipertensiunea cau­za­tă de indigestie sau de o ali­mentaţie necorespunzătoare, dar dacă hipertensiunea este instalată din cauza diabetului aceşti cartofi trebuie evitaţi. Este bine de ştiut că un cartof dulce de mărime medie, fiert sau copt, consumat zilnic protejează inima deoarece nu conţine grăsimi – nici col­esterol.

Atentie!

Cartofii dulci pe care ii achizitionati trebuie sa fie tari la atingere si sa nu prezinte nici o taietura sau urma de lovitura. Acasa, trebuie sa stea intr-o incapere inchisa si racoroasa, ventilata, unde vor rezista perfect timp de 10 zile si feriti complet de vreo sursa de caldura. Nu trebuie tinuti in plase de rafie sau de plastic, ci liberi, intr-o cutie mare.

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu