0

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 4 cartofi noi
  • 1 cartof dulce
  • 300g cartofi mov
  • 3 linguri pasta de susan
  • 4 catei de usturoi
  • 1 pahar apa minerala
  • 4 linguri mustar Dijon
  • ulei de masline
  • 1 lingura de miere
  • 1/2 conserva de rosii intregi
  • 3 frunze de busuioc proaspat
  • 1 ciup oregano

1. Cartofii noi se spala bine si se taie in sferturi, si se prajesc. Cand sunt gata se scot pe un servetel de hartie si peste ei se presara sare si oregano.
2. Cartofii dulci se taie rondele, se ung cu ulei de masline, si se presara sare si piper. Se baga la cuptor pana cand sunt moi.
3. Cartofii mov se curata de coaja si apoi se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierti se face un piure cu lapte de soia si ulei de masline.

Sosurile:

Sosul alb: Se amesteca tahina cu usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper si se amesteca pana cand iese spuma. Acesta se foloseste ca dip pentru cartofii dulci.
Sosul galben: Se amesteca mustarul Dijon cu miere si ulei de masline pana se omogenizeaza.  Acesta se foloseste ca dip pentru cartofii wedges.
Sosul rosu: Se toaca usturoiul, se trage timp de cateva secunde la tigaie si se adauga rosiile blendate peste care se adauga un pahar de apa si se lasa sa dea in clocot. Dupa gust se mai adauga oregano, busuiocul proaspat  si 1-2 lingurite de zahar brun.  Acesta se foloseste ca sos impreuna cu cartofii mov.

_STI8902

comment closed