0

yukongoldpotatoes-1645Cand ne gandim la mancare vegana, primul aliment care ne vine in minte este adesea cartoful. Usor de preparat si de combinat cu alte ingrediente pentru a obtine o savoare incredibila, dar si satietate maxima, cartoful ne inspira sa fim creativi si indrazneti, intrucat este greu sa dai rateu cu o reteta pe baza de cartofi. Haideti sa aflam cum se prepara „Cartofii crocanti cu pasta de avocado si usturoi”:

 

 

Ingrediente:

Pentru cartofi:
  • 1 kg de cartofi noi sau cartofi rosii
  • 2-2.5 linguri ulei de masline extra-virgin
  • Sare si piper negru dupa gust (fiti generosi)
  • Usturoi pudra (pentru a fi presarat la final)
  • 1/3-1/2 cani patrunjel proaspat tocat
Pasta de avocado cu usturoi:
  • 1 avocado mare
  • 1 catel mare de usturoi (sau 2 mai mici)
  • 1/2 lingura zeama proaspata de lamaie
  • 1/4 cana maioneza vegetala
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Puneti cartofii intregi la fiert intr-un vas adanc cu apa. Cand apa incepe sa fiarba, dati focul mai incet si lasati cartofii sa clocoteasca neacoperiti timp de 20-25 de minute, pana devin moi.
  2. Intre timp, pregatiti pasta de avocado. Zdr0biti usturoiul si avocado si apoi amestecati compozitiile cu restul ingredientelor pana cand se formeaza o pasta uniforma.
  3. Scoateti cartofii fierti din oala si lasati-i la racit timp de 10 minute. Intre timp incalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
  4. Puneti cartofii intr-o tava unsa cu ulei. Folositi fundul unei cani pentru a aplica presiune pe fiecare cartof pana cand se zdrobeste si devine plat (precum cei din imagine).
  5. Ungeti fiecare cartofi cu o lingurita ulei de masline si presarati peste el o cantitate generoasa de sare si piper. La final, presarati usturoiul pudra.
  6. Lasati cartofii la copt timp de 25-30 de minute pana devin crocanti si aurii. Verificati din cand in cand cuptorul pentru a nu se arde cartofii.
  7. Scoateti cartofii din cuptor si presarati deasupra lor patrunjelul proaspat, inca putina sare si piper. Serviti impreuna cu pasta de avocado. Pofta buna!

 

 

comment closed