0

yukongoldpotatoes-1645Cand ne gandim la mancare vegana, primul aliment care ne vine in minte este adesea cartoful. Usor de preparat si de combinat cu alte ingrediente pentru a obtine o savoare incredibila, dar si satietate maxima, cartoful ne inspira sa fim creativi si indrazneti, intrucat este greu sa dai rateu cu o reteta pe baza de cartofi. Haideti sa aflam cum se prepara „Cartofii crocanti cu pasta de avocado si usturoi”:

 

 

Ingrediente:

Pentru cartofi:
  • 1 kg de cartofi noi sau cartofi rosii
  • 2-2.5 linguri ulei de masline extra-virgin
  • Sare si piper negru dupa gust (fiti generosi)
  • Usturoi pudra (pentru a fi presarat la final)
  • 1/3-1/2 cani patrunjel proaspat tocat
Pasta de avocado cu usturoi:
  • 1 avocado mare
  • 1 catel mare de usturoi (sau 2 mai mici)
  • 1/2 lingura zeama proaspata de lamaie
  • 1/4 cana maioneza vegetala
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Puneti cartofii intregi la fiert intr-un vas adanc cu apa. Cand apa incepe sa fiarba, dati focul mai incet si lasati cartofii sa clocoteasca neacoperiti timp de 20-25 de minute, pana devin moi.
  2. Intre timp, pregatiti pasta de avocado. Zdr0biti usturoiul si avocado si apoi amestecati compozitiile cu restul ingredientelor pana cand se formeaza o pasta uniforma.
  3. Scoateti cartofii fierti din oala si lasati-i la racit timp de 10 minute. Intre timp incalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
  4. Puneti cartofii intr-o tava unsa cu ulei. Folositi fundul unei cani pentru a aplica presiune pe fiecare cartof pana cand se zdrobeste si devine plat (precum cei din imagine).
  5. Ungeti fiecare cartofi cu o lingurita ulei de masline si presarati peste el o cantitate generoasa de sare si piper. La final, presarati usturoiul pudra.
  6. Lasati cartofii la copt timp de 25-30 de minute pana devin crocanti si aurii. Verificati din cand in cand cuptorul pentru a nu se arde cartofii.
  7. Scoateti cartofii din cuptor si presarati deasupra lor patrunjelul proaspat, inca putina sare si piper. Serviti impreuna cu pasta de avocado. Pofta buna!

 

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

comment closed