0

Ingrediente:

  • 1/2 ceasca quinoa clatita
  • 1 morcov mediu tăiat în bucăți mari
  • 6 fire de praz taiat in felii subtiri (sau ceapa)
  • 500g fasole fiarta
  • 1/4 ceasca cu pesmet
  • 1 ou mare bătut
  • 1 lingura de chimen
  • sare
  • piper măcinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana iaurt degresat grecesc
  • 1 lingura de suc ​​proaspat de lamaie
  • 4 lipii
  • 1/2 castravete tăiat în felii subțiri

Într-o cratiță mică se pune la fiert 3/4 cana cu apa, se adaugă quiona si se lasa la foc mic pana este apa absorbita 12-14minute. Cand este gata se pune deoparte. Se blendeaza morcovul pana devine fin. Se adauga quinoa, jumatate din praz, fasolea, pesmetul, oul, lingurita cu chimen, sare si 1/4 lingurita cu piper pana devine pasta.

In cazul in care este prea moale se baga la frigider 10 min. Cu mainile umede se fac formele de burger si se prajesc 8-10 minute pe fiecare parte intr-o tigaie cu ulei. Intr-un castron mic se combina iaurtul, sucul de lamaie, prazul ramas si se condimenteaza cu sare si piper. Burgeri se servesc impreuna cu lipiile acoperiti cu castraveti si sos de iaurt.

burgeriSa aveti pofta de sanatate!

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu