0

perle-tapiocaUn desert care ne aminteste de grisul cu lapte servit cu dulceata, al bunicii. Interesant este ca laptele vegetal de soia folosit in reteta noastra ofera perlelor de tapioca aceeasi consistenta cremoasa si acelasi gust din copilarie. Iata, deci, cum se prepara acest desert gustos, satios si in acelasi timp usor si sarac in calorii:

Ingrediente:

  • 250g tapioca (se gaseste la plafar)
  • 1 litru lapte de soia (pentru o varianta non-vegana poate fi folosit si lapte normal)
  •  250ml lapte de cocos
  • fructe de padure – dupa gust

Instructiuni:

Se pune tapioca la umflat in apa rece timp de 30 de minute. Dupa ce trec cele 30 de minute se fierbe timp de 15 minute in lapte de soia. Cu 5 minute inainte de a fi luata de pe foc adaugam pentru gust laptele de cocos si fructele de padure. In loc de fructe de padure pot fi folosite si fructe confiate dupa ce au fost hidratate. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Mentiune importanta: Tapioca este gata in momentul in care devine semi-transparenta.

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu