0

Ingrediente 2 portii:

  • 1 broccoli ~ 500g
  • 130g orez basmati
  • 4-5 catei de usturoi tocati
  • piper Sichuan – dupa gust
  • 30 ml ulei de masline
  • sare

Se spala broccoli sub jet puternic de apa si se taie in bucatele. Separat intr-o craticioara se pune apa la fiert cu sare si o lingura de ulei. Cand a inceput apa sa fiarba se oparesc bucatile de broccoli timp de 2-3 minute. Nu se arunca apa folosita la oparit. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, cand este incins si se caleste piperul Sichuan – maxim 30 de secunde la foc mic. Peste piper se adauga bucatile de broccoli, usturoiul, sare si 2-3 linguri de apa din craticioara in care a fost oparit – apa se adauga treptat daca mai este nevoie. Se acopera cu un capac si se lasa sa se inabuse pana cand devine aldente.
Intr-o alta craticioara se pune apa cu sare la fiert pentru orez. Cand a inceput apa sa fiarba se pune orezul si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand este gata se trece pe sub jet de apa. Se unge o alta tigaie cu ulei peste care se pune orezul, un praf de sare si putin piper – se tine cateva minute pe foc.
Se aranjeaza pe farfurie si se savureaza!

DSCF4704

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu