0

Ingrediente 1 portie:

  • 3 foi de brick
  • 1 bucata crottin de chavignol
  • 150 ml smantana de gatit
  • 50g branza roquefort
  • nuci sau migdale – dupa gust
  • 100g fructe de padure
  • zahar brun

Despachetam foile de brick pe care le punem pe masa de lucru. In mijlocul foilor de brick se pune o felie de mar sau o lingura de legume sotate (poate fi spanac sau mix de legume). Peste mar sau legume se pune cate 1/3 din bucata de crottin pe fiecare foaie de brick. Se impacheteaza foaia si se prinde cu o scobitoare. Dupa ce sunt impachetate se baga la cuptor timp de 8-10 minute la 160 grade sau pana devin rumene.

Cat timp stau la cuptor ne ocupam de sosul de roquefort: amestecam branza cu smantana la foc mic pana devine omogen. Se unge farfuria cu acest sos peste care se pun nucile sau migdalele apoi aumonierele scoase din cuptor (aveti grija sa scoateti scobitoarea cand acestea sunt gata). Langa aumoniere intr-o sosiera se pune coulis de fructe de padure. Pentru a-l obtine, amestecam la foc mic fructele de padure cu 2 linguri de apa si o lingurita de zahar brun pana cand fierbe. Cand a inceput sa fiarba se da sosul prin sita pentru a scapa de seminte.

Aumoniere cu branza de capra2

Sa aveti pofta de sanatate!

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu