0
vegan-crispy-tofu-strips-with-sweet-dipping-sauce-2027INGREDIENTE
Pentru „aripioarele” de tofu:
  • O cutie de tofu
  • ½ cana faina
  • 1.5 linguri sos chilli
  • 1 lingura sos de soia
  • ½ lingurita usturoi pudra
  • ¼ lingurita piper negru macinat
  • ⅓ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar brun
  • ½ cana apa
  • 1 cana pesmet
  • ¼ lingurita sare
Pentru sosul dulce-acrisor:
  • 1.5 lingura sos de soia
  • ¼ cana otet balsamic
  • ¼ cana apa
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 catel de usturoi
  • ¼ lingurita pudra de usturoi
  • 1.5 lingura sos chilli
  • ½ lingurita amidon de porumb
 
PREPARARE
  1. Stoarceti tofu folosind un tifon pentru a scapa de apa in exces. Feliati-l in fasii. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Intr-un vas amestecati ingredientele pentru compozitia „aripioarelor” ( de la faina, pana la apa) pana se formeaza o baza. Adaugati mai multa faina daca este nevoie. Intr-un alt vas amestecati pesmetul cu ¼ lingurita sare.
  3. Inmuiati pe rand fasiile de tofu in compozitia lichida, apoi dati-le prin pesmet si asezati-le intr-o tava acoperita cu foaie de copt. Ungeti fasiutele cu ulei si coaceti-le la cuptorul incins timp de 30-35 minute, pana se rumenesc.
  4. Amestecati ingredientele pentru sosul dulce acrisor intr-o cratita, la foc mediu. Lasati-le sa dea in clocot si ajustati ingredientele in functie de cat de dulce si picant vreti sa fie. Luati sosul de pe foc, turnati-l intr-un bol si lasati-l la racorit. Serviti cu aripioarele de tofu.
Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu