0

20b91983e60b4eca541ea3ccd2df76b6Dulce, picant și aromat, anasonul stelat, cunoscut şi sub numele de „anason chinezesc”, este fructul unui copac care creste in Asia. Principalele lui proprietati sunt legate de ingrijirea tulburarilor gastrointestinale, ca digestia lenta, indigestia si dispepsia. Anasonul stelat faciliteaza tranzitul intestinal, stimuleaza vezica biliara si reechilibreaza flora intestinala dereglata. Planta este antifungica si antibacteriana si este buna pentru a calma tusea, datorita faptului ca este expectorant.

Principalele elemente pe care le conțin 100 g sunt: ulei volatil 1,2-6 g format din 80-90% anetol, metilcavicol sau izoanetol, cantități mici de cetone și aldehide anisice și aldehida acetică; lipide 10-20%; 20% protide, zaharuri, amidon, 6-10% substanțe minerale, vitamina A, complexul B (B1-B6), calciu, fosfor, sulf, fier, colină.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter

Lasa un comentariu